[VIDEO] Helikopter Sama Yang Terhempas Di Ampang Ada Buat Beberapa Aksi Merbahaya Terhadap Geng Basikal Beberapa Hari Sebelum Kejadian

KUALA LUMPUR, 8 Nov – Helikopter 9M-HCB yang terhemp4s dan meng0rbankan dua orang sebelum ini ditunjukkan dalam video lama yang melakukan manuver aerobatik berhampiran sekumpulan penunggang basikal yang sedang menonton.

Dalam video berdurasi 1 minit 2 saat di kongsi oleh akaun pengguna whynot_lonewolf di Instagram pada 20 Jun, helikopter ini digambarkan melakukan aksi “wingover” setelah terbang berdekat beberapa pokok, yang dikatakan berlaku di Bukit Jugra di Kuala Langat Selangor.

“wingover” adalah manuver tempur atau aeronautik yang melibatkan pesawat yang membuat pendakian yang curam dan membuat pembalikan arah segera, diikuti oleh keturunan pendek dan tajam.

Heli Cabri yang mempunyai pendaftaran 9M-HCB nampaknya mendarat dengan sekumpulan penunggang basikal yang sedang menonton sebelum turun tajam dan menuruni lereng bukit yang turun.

Orang yang menyiarkan video itu menggambarkan kapal itu dipandu oleh “commander”.

Link Video –  http://www.achikdia.com/semasa/video-menunjukkan-satu-daripada-dua-helikopter-yang-trhempas-berhampiran-penunggang-basikal/

 

 

 

Beberapa hari yang lepas, helikopter yang mempunyai pendaftaran yang sama bertembung di udara dengan yang lain dengan nombor pendaftaran 9M-HCA ketika kedua-duanya dalam penerbangan latihan.

Komandan OCPD Ampang Jaya, Mohamad Farouk Esha mengesahkan bahawa kapten dan ketua instruktur terbang My Heli Club, Komandan (Rtd) Mohamed Sabri Baharom dan Mohamad Ifwan Rawi meningg4l dalam nah4s itu.

Kelihatan didalam video itu pemandu helikopter tersebut sengaja melakukan aksi tersebut dihadapan group basikal

Sumber : malay mail via achik dia

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*