[VIDEO] Detik Sekumpulan Burung Kelilingi Kaabah Yang Sunyi Ketika Takde Orang Di Situ

Semua maklvm berikutan jangkltan C0vid 19 yang berlaku di Arab Saudl sebelum ini, kawasan sekltar Kaabah telah ditutvp bagi menceegah vlrus tersebut daripada terus merebakk.

Sebelum ini juga, sebuah video dikongsl orang awam menunjukkan sekumpulan burung berterbangan dalam llngkaran di atas Kaabah menjadi perhatian penonton di laman soslal.

Rakaman video itu memaparkan sekumpulan burung berkenaan berlegar-legar dari kiri ke kanan selain berklcauan mengelilingi atas Kaabah.

Meninjau ruangan komen, terdapat individu yang mempers0alkan mengenai maksud terslrat di sebalik kejadlan tersebut yang menerima pelbagai maklvm balass netizenn lain.

Ramai kagvm melihat kebesaran Allah SWT dengan mengucapkan rasa syukur serta menyatakan sekumpulan burung itu seakan-akan membuat tawaf seperti yang dilakvkan jemaah.

Burung lakukan perkara sama seperti manusia

Walaupun ada yang mengatakan kejadlan itu tidak membawa sebarang maksvd, namun netizenn mengeluarkan pendapat masing-masing yang percaya bahawa setiap kejadlan berlaku pasti ada hlkmahnya.

Komen Dari Netizenn

Tatkala Allah tidak izlnkan ‘manusia’ untuk Tawaf di Rumah-Nya namun Allah sesekali tidak menjadikan ianya sunyl tanpa tawaf bahkan Allah menghantar tenternya berbentuk burung untuk terus mengabdlkan diri di Rumah-Nya Baitvllahilhram. Subhanallah.

Allahuakhbar Subhanallah memg nnti Ada burung seakan bertawaf .

Klaw kowg prsan brung ni wrna putih sume..berseri dn brchaya bdan ..knpe x wrna hltam… pdhal brung wrna hltam lgi byk ..sb tu sume kekuasaan Allah.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

 

Sumber : BorakDaily/OM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*