“Tun M Sudah Tak Relevan” – Prof Madya Dr Kartini

Prof Madya Dr Kartini selaku Timbala Pengarah Institut Kajian Etnik (KITA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) menyatakan bahawa, mantan Perdana Menteri ke 4 & ke 7, Tun M kini sudah tiada pengaruh dan dianggap tidak relevan lagi di dalam dunia politik tanh air.

Ini alah rentetan daripada hasil keputusan PRK Dun Slim apabila kita dapat melihat Barisan Nasiona ‘menang besar’ dengan memperoleh 13,060 undi dengan majority sebanyak 10,945.

Selain itu juga, Slim memang dikenali sebagai kubu kuat BN, jadi memang agak mustahil bagi mana-mana parti untuk merampas takhta DUN di kawasan tersebut.

Kartiini juga memberitahu PRK ini telah jelas menunjukkan bahawa rakyat menolak sekeras-kerasnya gerakan baru daripada Tun Dr Mahathir memandangkan beliau yang dulu mengetuai Pakatan Harapan pada suatu ketika dulu dilihat gagal mentadbir negara seperti yang dijanjikan, Jika dilihat, manifesto PH pun sangat banyak belum lagi dilaksakan, jadi sebab itu rakyat mula hilang kepercayaan dan tak rela untuk di’tipu’ sekali lagi.

 

Tambahan pula dunia kini sedang dilanda ancaman Covid-19 yang membuatkan orang ramai seakan sudah ‘penat’ dengan drama yang dilakukan Tun Dr Mahathir

 

Sumber – Trendingsangat

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

1 Comment

 1. Kalau nak di ikutkan, bukan sekarang ini Tun M ni tak releven. Semenjak dia berusaha untuk menjatuhkan BN, dia dah tak releven.
  Sebalik nya peranan beliau dan kuncu kuncu nya, lebih di lihat menjadikan perpecahan Bangsa Melayu ini sendiri.
  Tun M akan di hormati dan di sanjung oleh setiap golongan masarakat, sekiranya selepas dua bersara sebagai PM ke4 dahulu, mengekalkan persaraan nya itu. Tapi di sebabkan tindakan nya yg membuat u turn dalam arena politik tanah air.maka kewajaran beliau untuk menerima penghormatan dari rakyat marhain menjadi menjauh dari nya.
  Seterus nya rakyat menjadi semangkin jelak dgn penglibatan nya dlm kancah politik semasa.
  Tun M,sepatut nya anda lebih arif dgn perkara ini.lantas tak perlu lah anda ungkit dlm statement anda kenapa rakyat tidak menghormati anda.
  Orang selalu kata. Sang kancil tu bukan bijak sangat.tapi dia tahu bila nak bermula dan bila dia perlu berhenti.
  Whb…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*