[TULAR] Tak Sangka Ada Petai Saiz Macam Ni. Memang Masyuk Kalau Jual, Kat Sini Kalau Nak Jumpa Petai Ni..

Gempar, Petai Gergasi! Masyuk la Kalau Peniaga Petai Jual ni!

Hari ini tular gambar yang didakwa ‘petai gergasi’, kan best kalau biat udang sambal petai, pehhh!

Tapi sayangnya ‘petai’ ni tak boleh di makan. Ia sebenarnya sejenis tumbuhan hutan yang dikenali sebagai Entada Phaseoloides atau nama manjanya St Thomas Bean. Nama melayu pula Beluru atau Beluru.

Berbentuk seakan – akan petai, St Thomas Bean ini boleh didapati dengan mudahnya di kawasan hutan terutama di negara seperti China, Indonesia, Malaysia, Vietnam, Filipina dan Kepulauan Pasifik.

Like & Follow Niaga Kini untuk lebih banyak info terkini mengenai perniagaan, isu semasa, kerjaya, bantuan & keusahawanan.

Kredit Gambar: Kayy Azman

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*