TERKINI! UMNO Pertimbang Keluar Daripada PN Susulan Daripada Anwar Bentang Angka 120 MP kepada Agong. Macam Ada Yang Tak Kena….

Melalui posting di Sahabat Dr Asyraf Wajdi

 

UMNO PERTIMBANG KELUAR PERIKATAN NASIONAL (PN)
UMNO pertimbang untuk keluar dari Perikatan Nasional (PN) dan akan memberikan syarat baharu sekiranya ingin meneruskan kerjasama.
Perkara itu dimaklumkan oleh Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan melalui satu kenyataan sebentar tadi.
“UMNO membuat pertimbangan untuk menarik dari menyokong Perikatan Nasional dan akan memberi syarat baharu kepada kerajaan Perikatan Nasional bagi meneruskan kerjasama politik secara perjanjian bertulis untuk dilaksanakan secepat mungkin.
“UMNO akan mencadangkan kepada Jawatankuasa Pemandu Muafakat Nasional (MN) agar Muafakat Nasional di daftar segera sebagai sebuah gabungan politik yang sah,” katanya memetik kenyataan tersebut.
Perkara itu diputuskan selepas UMNO mengadakan mesyuarat biro politik majlis tertinggi yang diadakan di Bangunan UMNO PWTC.
Datuk Ahmad turut memaklumkan parti itu memandang serius akan perkara itu bagi mamastikan kestabilan politik dan ekonomi dapat ditingkatkan.
“UMNO berpandangan kestabilan politik sangat penting dan pertumbuhan ekonomi mesti ditingkatkan. Sebarang keputusan UMNO lakukan adalah untuk manfaat rakyat, agama, bangsa dan negara.
“UMNO akan terus berjuang demi kepentingan rakyat untuk memastikan pandemik Covid-19 dapat ditangani oleh kerajaan dan pihak yang berkaitan dengan berkesan demi kesejahteraan rakyat dan negara,” ujarnya.
Sumber – FB Sahabat Dr Asyraf Wajd

 

 

UMNO PERTIMBANG KELUAR PERIKATAN NASIONAL (PN) UMNO pertimbang untuk keluar dari Perikatan Nasional (PN) dan akan…

Posted by Sahabat Dr Asyraf Wajdi Dusuki on Tuesday, 13 October 2020

 

Susulan daripada kenyataan Anwar bahwa beliau mempunyai bilangan MP 120, kali ini UMNO pula umum keluar daripada PN..

 

Macam Ada yang pelik di sini ya..

Apa-apa pun admin doakan supaya situasi poltik di negara kita kembali pulih

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*