TERKINI! PM Umum PKP Akan Dilaksakan Semula Sekiranya …..

“Sekiranya kes C0vid-19 meningkat dengan mendadak PKP akan dilaksanakan semula.”

Itulah kata-kata yang diberikan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam Perutusan Khas Perdana Menteri sebentar tadi ketika menyampaikan pekembangan terkini tentang kes Covid-19 di Malaysia.

Ia berikutan dengan peningkatan yang begitu mendadak dekat 3 daerah baru-baru ini. Tambahnya lagi, pandemik ini mungkin akan berterusan dalam masa yang agak lama.

Malah, beliau turut menambah bahawa kerajaan akan cuba meningkatkan lagi kawalan di sempadan bagi menghalang kemasukan Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI)

Tan Sri Muhyiddin ketika menzahirkan rasa bimbangnya akib4t peningkatan k3s itu juga turut mengingati rakyat Malaysia supaya patuh SOP agar dapat sama-sama bantu dalam memutuskan rantaian C0vid-19 di Malaysia.

Ini kerana beliau tidak teragak-agak untuk mengisytiharkan semula PKP jika k3s terus meningkat secara mendadak.

Kluster Baharu Di Sabah Berjaya Dikesan Lepas Seorang Wanita Ditemui Tak Sedarkan Diri Di Rumah

Hari ini, KKM mengumumkan terdapat sebanyak 23 k3s baru C0vid-19 hari ini. Ini termasuk kluster terbaru dari Sabah yang dinamakan Kluster Pulau.

Kalau korang nak tahu, kluster baru ini berjaya ditemui selepas seorang wanita warga emas berusia 68 tahun ditemui tak sedarkan diri di rumahnya di Kunak, Sabah.

Menurut Ketua Pengarah KKM Dr Noor Hisham Abdullah, wanita ini telah dibawa ke Hospital Kunak untuk mendapatkan raw4tan ser4ngan jantung, str0k dan peny4kit hati dan bila saringan C0vid-19 di buat ke atasnya, dia didapati positif.

Sumber – ttk

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*