TERKINI! PKPB Akan Dilaksanakan Di Semua Negeri Kecuali Perlis, Pahang dan Kelantan selama selama 4 minggu bermula 9 November sehingga 6 Disember 2020. Ini Penjelasannya

TERKINI

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat PKPB dilaksanakan di seluruh negeri di Semenanjung kecuali Perlis, Pahang dan Kelantan selama selama 4 minggu bermula 9 NOV-6 Disember 2020-Ismail Sabri

 

Image

TERDAHULU!

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor yang dijadualkan tamat Selasa ini, dilanjutkan 14 hari lagi sehingga 9 November depan.
Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, lanjutan itu dibuat berikutan situasi peningkatan kes positif selain penilaian Kementerian Kesihatan (KKM) yang mendapati masih terdapat lokasi yang berisiko tinggi bagi penularan COVID-19.
“Kerajaan sebelum ini telah mengumumkan PKPB di seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor bermula 14 Oktober sehingga 27 Oktober 2020.
“Walau bagaimanpun, setakat ini penilaian risiko yang dijalankan oleh anggota Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mendapati masih terdapat lokasi yang berisiko tinggi bagi penularan COVID-19-19 sama ada di Kuala Lumpur, Putrajaya dan juga Selangor.
“Mengambil kira penilaian risiko ini, maka kerajaan bersetuju untuk melanjutkan perintah PKPB di Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya selama 14 hari lagi bermula 27 Oktober sehingga 9 November 2020,” katanya dalam sidang media pada Isnin.
Mengulas lanjut, Ismail Sabri berkata, prosedur operasi standard (SOP) PKPB adalah sama seperti yang ditetapkan sebelum ini.

SUMBER – MKN

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*