TERKINI! Kalau Tak Scan Mysejahtera Masa Isi Minyak, Anda Bakal Didenda RM1000

Sejak penularan pandemik COVID-19 di Malaysia, kerajaan telah mewajibkan setiap rakyat untuk mengisi nama di dalam buku log dan scan kod MySejahtera sebelum memasuki sesebuah premis.

Terbaru, tidak mendaftarkan diri dengan aplikasi MySejahtera ketika mengisi minyak boleh dikenakan kompaun RM1,000.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, DCP Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, apabila tiba di stesen minyak, setiap individu perlulah mendaftar aplikasi MySejahtera walau pun tidak memasuki kedai serbaneka di stesen berkenaan.

“Jika tidak mendaftar atau mengimbas kod QR premis berkenaan, bagaimana pihak polis hendak mengesan individu terbabit jika terdapat kes Covid-19 di situ?,” katanya.

Katanya lagi, setiap individu yang datang ke stesen minyak diwajibkan memakai pelitup muka, mendaftar masuk aplikasi MySejahtera bagi pengesanan kontak, memeriksa suhu badan dan menggunakan hand sanitiser.

Beliau berkata demikian selepas memberi maklumbalas mengenai rakaman klip tular suara seorang lelaki yang mendakwa bapanya dikompaun RM1,000 kerana gagal scan MySejahtera ketika mengisi minyak, walaupun memakai pelitup muka.

SUMBER: Malay Mail via gulapop

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*