Syukur! Peniaga dan Penajaja Pagi Dibenar Beroperasi Semula Esok

Klang: Majlis Perbandaran Klang (MPK) membenarkan aktiviti perniagaan bagi penjaja dan peniaga pasar pagi mula beroperasi bermula esok.

MPK memaklumkan, pihaknya mewajibkan semua peniaga dan penjaja di daerah Klang menyediakan termometer sendiri untuk menyukat suhu badan pelanggan.

Yang Dipertua MPK, Dr Ahmad Fadzli Ahmad Tajuddin berkata, ketetapan itu bertujuan melatih peniaga dan penjaja mengamalkan displin kendiri di samping mengawal penularan Covid-19.

“Penjaja juga dikehendaki menyediakan QR code untuk diimbas oleh pelanggan atau menyediakan buku rekod kehadiran pelanggan.

“Bagi pasar pagi, pihak MPK akan menyediakan QR kepada setiap peniaga yang berniaga di tapak masing-masing.

“MPK amat mengutamakan keselamatan peniaga dan pelanggan, justeru itu penyediaan kawalan kendiri perlu diperkasakan terhadap semua peniaga sama,” katanya dalam satu kenyataan.

Selain itu katanya, peniaga diwajibkan memasang tirai tembus pandang (saiz tirai bergantung kepada kesesuaian saiz gerai) di kiri dan kanan gerai masing-masing bagi mengurangkan risiko jangkitan.

Beliau berkata, MPK akan melakukan pemantauan di kawasan berkenaan.

“MPK akan menutup mana-mana pasar dan perniagaan yang gagal mematuhi SOP ditetapkan,” katanya.

 

Sumber – Hmetero

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*