Sudah Mendapat Perkenan Agong, Kerajaan Baru Anwar Akan Ditubuh Selepas Agong Sembuh…

Presiden PKR Anwar Ibrahim mengumumkan bahawa mempunyai sokongan majoriti ahli parlimen untuk menubuhkan kerajaan persekutuan.

Ahli Parlimen Port Dickson itu membuat pengumuman itu di Hotel Le Meridien, Kuala Lumpur hari ini.

Beliau juga telah mendapat perkenan Yang Dipertuan Agong untuk menghadap bagi membextanglan senarai Ahli Parlimrn yang bersetuju untuk bergabong membentuk kerajaan.

 

Beliau juga berkali kali memberitahu bahawa majoriti adalah sangat dan juga kuat. Bukan anka 3,4,5 majoriti.

 

Namun DS Anwar perlu menunggu sehingga Yang Dipertuan Agong sembuh, baru boleh menghadap dan seterusnya membentangkan kerajaan Baru..

 

Sejak semalam terdapat spekulasi mengatakan bahawa ia mungkin ada kaitan dengan majoriti anggota parlimen di Dewan Rakyat.

 

Semakin berkecamuk kerajaan kita memandangkan sangat ramai ahli parlimen yang lämpat parti. Lebihan pula Dengan sinat tama, mereka sanggup lakukan apa sade

 

Jika dilihat, Datuk Seri Anwar telah memulakan reformasi sejak 1998 lagi apabila beliu telah dimasukkan ke dalam penjara.

Bermula dari itu, beliau telah memulakan gerakan besar di Malaysia yang menentang pemerintahan kelptokrssi.

Sama-sama kita nantikan apa lagi yang akan diumumkan beliau

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*