SEBENARNYA Virus Covid-19 Bukan Berpunca Dari Wuhan! Virus Tersebut Telah Tersebar Tahun Lepas Berpunca Dari Negara….

VIRUS yang menyebabkan jangkitan COVID-19 dipercayai mula tersebar di Itali pada September 2019, lebih awal berbanding tarikh ia mula dikesan di China, menurut kajian Institut Kanser Negara (INT) Milan.
Hasil kajian yang diumumkan pada hujung minggu lalu itu mendapati 11.6 peratus daripada 959 peserta ujian kanser paru-paru sekitar Sept 2019 hingga Mac 2020, didapati telah menghasilkan antibodi terhadap COVID-19.
Kajian oleh Universiti Siena yang dilakukan susulan dapatan itu pula membuktikan, antibodi berkenaan turut dikesan pada empat kes positif COVID-19 yang dilaporkan pada bulan Oct 2019.
Giovanni Apolone, penulis bersama kajian tersebut memberitahu Reuters bahawa hasil kajian itu membuktikan bahawa virus tersebut telah tersebar di Itali seawal-awalnya bulan September.
Bagaimanapun, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) masih meneliti informasi berkenaan bagi mengesahkan kenyataan itu.
Sebelum ini, WHO mengumumkan virus COVID-19 yang telah menyebabkan sekitar 54.2 juta jangkitan di seluruh dunia, mula dikesan di Wuhan, China akhir tahun lalu.
Namun, WHO tidak menolak kemungkinan virus itu tersebar di tempat lain tanpa dikesan.
Itali melaporkan 1.18 kes positif COVID-19 dan lebih 45,000 kematian setakat Isnin.
Sumber- Astro Awani

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*