Ramai Pelik Macamane Boleh 9 Orang Maut Serentak. Rupanya Ini Punca Sebenar Kejadian

BETONG: Sembilan sekeluarga m4ut selepas sebuah kenderaan p4cuan empat roda terjvnam ke dalam sungai ketika sedang menunggu feri di Jeti Batang Lupar dekat Sebuyau dalam satu ins1den petang Jumaat.

Semua sembilan m4ngsa termasuk seorang bayi yang terper4ngkap di dalam kenderaan dikeluarkan oleh orang awam, namun semuanya sudah lem4s.

Difahamkan, kesemua m4ngsa berkenaan terdiri daripada lima lelaki dan empat perempuan.

Sebuah pikap yang dinaiki mangsa terjunam ke dalam Sungai Batang Lupar di jeti feri Triso, Beladin, hari ini. - Foto ihsan pembacaSebuah pikap yang dinaiki m4ngsa terjvnam ke dalam Sungai Batang Lupar di jeti feri Triso, Beladin, hari ini. – Foto ihsan pembaca

Jurucakap Pusat Gerakan 0perasi Jabatan Bomba dan Penyel4mat Malaysia (JBPM) Sarawak berkata pihaknya menerima laporan berhubung kejad1an pada jam 3.14 petang.

Orang awam berusaha mengeluarkan mangsa yang terperangkap di dalam pikap. - Foto ihsan pembacaOrang awam berusaha mengeluarkan m4ngsa yang terper4ngkap di dalam pikap. – Foto ihsan pembaca

Menurutnya, beberapa anggota daripada Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Saratok dan Simunjan dikej4rkan ke lokasi kejad1an untuk kerja-kerja menyel4mat.

Sementara itu, Pengarah JBPM Sarawak, Khiruddin Drahman ketika dihvbungi mengesahkan mengenai kejad1an dan kem4tian tersebut.

Katanya, identiti m4ngsa belum diperolehi.

Salah seorang saksi yang berada di lokasi kejadian.Salah seorang s4ksi yang berada di l0kasi kejad1an.

Orang ramai membantu menyelamatkan mangsa.Orang ramai membantu menyelam4tkan m4ngsa.

Kelihatan dua mangsa yang dipercayai maut dalam kejadian itu.Kelihatan dua m4ngsa yang dipercayai m4ut dalam kejad1an itu.

Sumber: Awani, HMetro, BH ONline via achikdia

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*