PERHATIAN! 1310 Individu Perlu Tampil Lakukan Ujian Swab Test Berikutan Seorang Jemaah Solat Jumaat Positif Covid-19..

Shah Alam: Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) menangguhkan solat Jumaat, solat fardhu lima waktu dan aktiviti pengimarahan di Masjid Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz, Subang, di sini, bermula waktu Asar pada 8 Oktober sehingga diberitahu kelak.

Pengarah Jais, Mohd Shahzihan Ahmad berkata, penangguhan itu dilaksanakan berikutan seorang jemaah yang hadir solat Jumaat pada 2 Oktober lalu didapati positif C0vid 19.

“Mengikut rekod, bilangan jemaah yang hadir solat Jumaat pada hari itu seramai 1,310 orang.

“Oleh itu, Jais menyeru kepada jemaah yang hadir solat Jumaat pada hari berkenaan di masjid itu tampill segera melakukan sringan di klinik ksihatan berhampiran sekiranya bergjala atau melakukan kuarantln kendiri di rumah,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Shahzihan berkata, stuasi ini juga akan dibincangkan dengan terperinci di dalam Mesyuarat Jawatankuasa Khas Penilaian dan Pengawasan SOP Masjid & Surau.

“Mesyuarat akan dipengerusikan saya untuk keputusan selanjutnya mengenai kedudukan masjid ini dalam masa terdekat.

“Buat masa ini, Jais hanya membenarkan tiga petugas dari kalangan pegawai atau ahli jawatankuasa untuk melaungksn azan dan melaksanakan solat fardhu.

“Kerja-kerja pembrsihan dan snitasi sudah dilksanakan oleh pihak pentadbir masjid hari ini,” katanya.

Reaksi Orang Ramai

Jgn kata sbb masjid plak..klo x berkmpen dkt seberang..x kan jadi seteruk skrg ni.

Ya allah, slamatkan smua jmaah solat jmaat.

Ya ALLAH,lindungi lah negara ku Malaysia dh sisi alam mu.

 

Sumber : HMetro

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*