MP Bintulu Hin4 DG Noor Hisham Maklum Beliau Tak Berniatpun Sebenarnya

Anggota Parlimen Bintulu, Tiong King Sing berkata dia tidak mempunyai niat jahat terhadap Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah apabila menuduhnya “takut mati”.

Tiong berkata dia hanya mengetengahkan rasa tidak puas hati orang ramai terhadap kelemahan kerajaan dalam memberi respons terhadap penyebaran wabak Covid-19.

Katanya, Kementerian Kesihatan harus bertindak lebih tegas dalam membendung penyebaran penyakit berkenaan selain sekali lagi mempersoalkan mengapa Dr Noor Hisham tidak turun sendiri ke Sabah untuk melihat keadaan di negeri itu.

“Ramai yang bertanya-tanya mengapa ketua pengarah tidak boleh mengunjungi kawasan wabak untuk memberikan laporan langsung mengenai keadaan sebenarnya kepada Majlis Keselamatan Negara dan perdana menteri secepat mungkin.

“Daripada mengadakan sidang media harian itu, dia harus fokus sepenuhnya pada tugas mencegah wabak dan menyerahkan maklumat terkini kepada menteri pertahanan kanan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

 

Terdahulu, Ahli Parlimen dari Parti Demokratik Progresif itu mencetuskan suasana hangat di Dewan Rakyat ketika perbahasan usul Belanjawan 2021 dengan mengatakan Noor Hisham tidak mengunjungi Sabah untuk memantau keadaan Covid-19 ‘kerana takut mati’.

Noor Hisham dalam sidang media selepas itu berkata dia telah mengunjungi Sabah penghujung Ogos lalu bagi memantau persiapan Kementerian Kesihatan menjelang pilihan raya negeri pada September.

Katanya, dia juga telah mengarahkan timbalannya, Dr Chong Chee Kheong dan Penasihat Khas Kesihatan Perdana Menteri, Jamilah Mahmood untuk melawat Sabah dua minggu lalu untuk melihat tindakan dan pengurusan kes Covid-19.

“Kita sebagai Islam, kita terima (yakin) di mana-mana pun kematian boleh berlaku.

“Jadi tidak timbul isu kita takut mati,” katanya.

 

Sumber – Wowberita

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*