Menyedihkan, 177 Pelajar Sekolah Di Johor, Positif Dadah!

Sebanyak 177 pelajar sekolah menengah di Johor dikesan pos!tif d4d4h hasil ujian sar!ngan air kenc!ng dilaksanakan Ag3nsi Anti D4da4h Kebangsaan (AADK), kata Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Penerangan, Warisan dan Budaya negeri Mazlan Bujang..

Beliau berkata jumlah itu dikesan hasil ujian sar!ngan yang dijalankan terhadap 10,132 pelajar tingkatan empat dan lima dari 280 buah sekolah seluruh negeri oleh AADK sejak awal tahun ini..

Pelajar-pelajar ini biasanya ada simpt0m yang boleh dikesan ([email protected] d4d4h), walaupun angkanya tidak terlalu memb!mbangkan, seharusnya kena peka dan prihatin.

“Kita hendak sifar k3s. Itu harapan kita…” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Program Transf0rmasi Minda: Penglibatan Ibu Bapa dan Komuniti Bagi [email protected] Masalah PenyaIahgunaan D4d4h, Substan dan Pelencongan Sos!al di Kompleks Tan Sri Mohamed Rahmat di sini, hari ini.

Turut hadir Pengarah AADK Johor Azli Ubin dan Timbalan Pengarah (Pembangunan Murid) Jabatan Pendidikan negeri Omar Salleh.

Terdahulu, Mazlan dalam ucapannya berkata jenis d4d4h yang disaIahgunakan berbeza saban tahun, namun yang paling jelas terdapat peningkatan permintaan terhadap d4d4h sint3tik seperti [email protected]!ne dan mahu semua pihak memainkan peranan agar masalah d4d4h dapat [email protected] secara menyeluruh dan berkesan.

Sumber : Bernama

Via OMM / Media DIari Viral

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*