Menghadap Agong Selasa Depan, Prof Ridhuan Labelkan DS Anwar Gila Kuasa..

Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa beliau akan menghadap Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah minggu depan.

Dalam satu kenyataan media, Anwar mendakwa Yang di-Pertuan Agong telah memberi perkenan untuk beliau mengadap pada hari Selasa 13 Oktober 2020.

Anwar berkata pada majlis menghadap tersebut beliau akan mempersembahkan keterangan lengkap mengenai jumlah majoriti Ahli Parlimen yang kukuh dan meyakinkan seperti mana yang pernah disebutkan sebelum ini.
“Saya amat berharap rakyat Malaysia untuk terus bertenang dan mendoakan dari rumah atau tempat pekerjaan masing-masing, serta menghormati Peraturan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP),” katanya.

Berikut ulasan padu Prof Ridhuan Tee mengenai situasi semasa politik

Jenis pemimpin apakah ini yang g-ila kuasa?

“Dalam keadaan rakyat tengah susah, nak makan susah, akibat wabak COVID-19 yang melanda dan melanda semula, masih ada pemimpin yang mencanangkan ada majoriti di parlimen, untuk menjadi Perdana Menteri (PM), menggantikan PM sedia ada.

“Tidak bolehkah lupakah dahulu melayan nafsu serakah gila kuasa itu dahulu. Fokuskan bagaimana untuk membantu negara, membantu rakyat, untuk keluar daripada kemelut ekonomi dan kesusahan yang melanda. Pemimpin sepatutnya menjadi teladan, bukan menjadi tontotan dan lakunan.

“Ketika mengaji ilmu politik dahulu, saya tidak percaya membaca buku The Prince, karya Machiavelli. Antara kata kunci beliau, adalah the end justifies the means atau matlamat menghalalkan cara. Untuk mendapatkan kuasa, boleh lakukan apa sahaja, meskipun cara mendapatkan kuasa itu bertentangan nilai kemanusiaan, asalkan dapat kuasa itu.

“Kuasa hari ini menjadi matlamat, bukan alat. Kalau dengan mendapat kuasa itu, boleh selesaikan masalah rakyat, menyelamatkan agama, bangsa dan negara, tidak mengapa juga. Ini tidak, buktikan belum adapun.

“Apa jaminan sekiranya orang yang gila kuasa untuk jadi PM, jika benar-benar jadi PM, dia dapat menyelesaikan kemelut ini? Tidak ada jaminan. Justeru, kenapa kita mesti layan orang yang g-ila kuasa ini?

“Ini politik bebal yang dikatakan oleh Allahyarham Syed Hussein alAtas atau diistilahkan sebagai BEBALISME.

 

Sumber : http://trendingsangat.pw/anwar-akan-menghadap-ydp-agong-prof-ridhuan/

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

1 Comment

  1. Dlm keadaan rakyat yg tengah susah..para pemimpin politik jgn buat semua rakyat dan negara bertambah susah…hapuskan amalan melompat parti yg menjengkelkan ..beri sokongan kerajaan pimpinan Abah teruskan perjuangan meminpin negara

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*