Melampau! Netizen Dedah Tokey Kilang Suruh Staf Bergejala Kuarantin Sendiri Tanpa Perlu Swab Test Sebab Taknak Tutp Operasi

Tular di lama twitter @injangnation yang menunjukkan seorang pengguna twitter meluahkan perasaan di DM injangnation,

 

“Saya tahu kkm penat & overload skrg ni. Tp semua pihak perlu bekerjasama kan. Dkt mana saya boleh report taukey kilang yg sorok kes2 covid positif. Tak benarkan mana2 staf buat swab. Suruh staf bergejala balik rumah shj. Sedangkan staf yang pergi swab dkt klinik bayar semua positif? Dan ramai pekerja yang demam setiap hari dalam 30+. Kuatkuasakam undang2 untuk bendung ni. Jgn pandang enteng. Semua staff ni balik ke rumah ada family. Berapa generasi nak jadi kontak rapat?”

Benda simple macam ni lah punca utama kes covid di negara kita tak dapat dikawal. Admin berharap pihak berkuasa dapat membendung perkara sebigini dan mewujudkan jawatankuasa khas untuk meninjau dan mengkaji permasalahan ini..

 

Semoga kes covid di negara kita dapat dikurangkan.

 

Sumber – twitter injangnation

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*