Mashaallah! Malaysia Catat Kes Harian Tertinggi Setakat Ni

Kuala Lumpur: Penularan Covid-19 dalam negara mencatatkan rekod tertinggi baharu apabila mencatatkan 3,337 kes hari ini dengan merekodkan 15 kematian.

Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, ia menjadikan jumlah keseluruhan kes positif Covid-19 dalam negara meningkat kepada 147,855 kes dengan kebolehjangkitan sebanyak 32,377 kes.

Beliau berkata, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) turut merekodkan bilangan kes sembuh Covid-19 sebanyak 1,710 kes menjadikan jumlah kumulatif kes pulih adalah 113,288 kes.

“Daripada jumlah kes baharu berkenaan, terdapat tujuh kes import yang mendapat jangkitan dari luar negara manakala penularan dalam negara pula adalah 3,330 kes.

“Selangor melaporkan kes harian baharu tertinggi iaitu sebanyak 1,036 diikuti Selangor (1,036), Johor (460), Sabah (389), Kuala Lumpur (257) dan Pulau Pinang (234),” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau turut memaklumkan, ada pertambahan 15 kematian hari ini, menjadikan jumlah kumulatif kes kematian adalah sebanyak 578 kes.

“Sehingga kini, terdapat 195 kes positif Covid-19 yang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) dengan 86 kes memerlukan bantuan pernafasan,” katanya.

Sumber – Hmetro

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*