Makan Mee Yang Disimpan Dalam Peti Sejuk, Sembilan Keluarga M4ut

Biasa tak simpan makanan yang tak habis dalam freezer? Kan orang cakap simpan dalam freezer boleh tahan lama.

Tapi lain pula ceritanya buat satu keluarga ini.

Mereka dipercayai m4ut selepas makan mi yang disimpan dalam peti sejuk selama setahun.

Setahun? Bukan makanan ada jangka hayat ke?

Makanan tersebut dimasak menjadi hidangan mi yang dikenali sebagai Suantangzi, hidangan popular masyarakat Cina.

Kejadian yang berlaku di China itu menyebabkan tujuh orang dewasa daripada ahli keluarga itu m4ut, lima hari selepas menikmati hidangan itu.

Manakala m4ngsa kelapan menyusul dua hari kemudian dan m4ngsa terakhir Li, meningg4l pada hari Isnin lalu.

Ish, tak sangka min ker4cunan makanan boleh jadi teruk macam ni!

Tak minat hidangan punca terselamat 

Walaubagaimanapun, tiga orang kanak-kanak terselamat daripada mengalami ker4cunan itu kerana mereka tidak menyentuh makanan yang dihidangkan.

Menurut laporan Daily Star, kanak-kanak tersebut tidak meminati rasa hidangan tersebut.

Nasib baik kanak-kanak tu tak minat hidangan tu, kalau mesti perit mereka nak tahan sak1it itu…

Ker4cunan daripada asi1d bongkrek seringkali membawa kepada kem4tian – Pengarah Keselamatan Makanan, di Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyak1it Heilongjiang, Gao Fei

Simptom yang ditunjukkan akibat ker4cunan asi1d bongkrek ialah mengalami sak1it perut, berpelvh, kelemahan genus, k0ma serta boleh boleh menyebabkan berlakunya kes kem4tian dalam tempoh 24 jam.

Jadi korang yang simpan makanan dalam freezer tu, rajin-rajinlah check, jangan nanti menyesal sendiri!

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*