Lelaki Ni Nak Jual TV Berharga Rm100je Utk kelangsungan Hidup Keluarganya, Rupanya Dah Seminggu Tak Makan Nasi

Berat mata memandang, berat lagi bebanan yang memikul itulah gambaran kehidupan pasangan suami isteri ini yang terpaksa menjual televisyen semata-mata untuk membeli barangan keperluan dapur.

Mohd. Nasir Din, 38, yang tinggal di Kampung Teluk Teduri berkata dia tiada pilihan lain memandangkan riada sumber pendapatan sejak dua bulan lalu. Menurut Nasir, televisyen jenama Sharp berukuran 29 inci yang diberikan kakaknya itu ingin dijual pada harga RM100.

Walaupun hanya tinggal bersama isteri, Suhaida Mohd. Ghazali, 33, kerana masih belum dikurniakan anak, barangan makanan tetap perlu disediakan. Lebih sebak, pasangan itu pernah tidak makan nasi seminggu kerana tiada wang.

“Kami pernah tidak makan nasi kira-kira seminggu kerana tidak mempunyai duit untuk membeli beras dan terpaksa tunggu isteri saya yang bekerja kilang mendapat gaji hujung bulan,” katanya di sini.

Nasir yang sebelum ini bekerja di sebuah bengkel besi hilang punca pendapatan selepas pergelangan tangan kirinya patah akibat terjatuh ketika memasang bumbung sebuah rumah dua bulan lalu.

Nasir memberitahu dia juga perlu mencari wang RM2,600 untuk memasang besi di pergelangan tangan kirinya yang patah dalam tempoh terdekat.

Dalam pada itu, dia kini membantu isterinya yang merupakan seorang OKU menjual kerepek dan ikan pekasam yang diambil daripada rakan-rakan kilangnya untuk mencari pendapatan tambahan.

“Isteri saya merupakan orang kurang upaya (OKU), mempunyai masalah pertuturan. Dia mendapat bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) sebanyak RM400 sebulan,” katanya.

Jika kita rasakan kehidupan kita sudah, ada mereka yang jauh lebih susah. Pada mereka yang ingin menghulurkan bantuan kepada Mohd. Nasir dan Suhaida boleh menghubungi mereka di talian 010-8018540.

sumber – Gulapop

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*