“Langkah Seharaton” dan “Politik Berkiblatkan Wang” Punca Syed Syaddiq Wujudkan Gerakan Muda Malaysia

Bekas ketua ARMADA yang juga Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman memberitahu pemberita bahawa “Langkah Sheraton” yang merampas kuasa menggunakan langkah yang agak kejam dan juga amalan turun temurun politik yang berkiblatkanwang dalam Parti Bersatu adalah menjadi asbab utama kenapa beliau memilih untuk tidak bersama-sama dengan Parti Pejuang dan menubuhkan parti baru.

Beliau juga berhasrat untuk mengubah corak politik di Malaysia melalui undi anak muda dan berharap budaya lapuk juga dapat dilupuskan dalam politik Malaysia.

Beliau juga menegaskan bahawa parti lama yang disertai beliau juga ada menunjukkan perhubunga yang mesra antara politik dan wang. Setelah Berjaya membentuk kerajaan pada PRU yang lepas, Parti Bersatu dilihat sudah mula “memajukan” permohnan sumbangan daripada mana-mana bidang korporat. Hal ini menjadikan Parti bersatu juga adalah berkiblatkan wang dan tiada beza dengan parti yang memertintah kerjaan selama 60 tahun iaitu parti BN.

Syed Saddiq mula merancang tentatng platform baru itu bermula sejak Febuari lagi ketika Pakatan harapan telah tumbang akibat “langkah Seharaton”

Semenjak dari Febuari yang lepas, Syed Saddiq telah memanggil golongan professional muda dan juga beberapa aktivis muda bagi memberntuk gerakan politik muda. Pendakwah agama dan aktivis juga dilihat ada bersama-sama gerakan ini.

Parti yang mungkin diberi nama “Muda Malaysai” akan memastikan objektifnya tercapai tak kira berapa lama pun masa yang perlu di ambil.

Semoga Maju Jaya diucapkan kepad Syed Saddiq dalam usaha untuk Bersihkan Malaysia

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*