Kisah Sorang Lelaki Dihalau Rakan Serumah kerana Positiv Covid-19 Bikin Netizen Sebak

Sejak kebelakangan ini berita tentang kess bvnuh diri dalam kalangan pesaklt C0VID 19 semakin meningkat.

Sampaikan baru-baru ini ada yang cuba membvnuh diri tapi gagal apabila tersangkvt di bumbung tingkat tiga.

Mungkin disebabkan rasa diri sudah ‘k0tor’ kerana dihinggapl vlrus berbhaya tersebut atau merasakan tiada apa lagi untuk meneruskan hidup.

Namun lain pula dengan satu perk0ngsian salah seorang pengguna Facebook yang ingin dikenali sebagai Malai More, menerusi satu video pendek yang menyedlhkan.

Menurutnya, seorang lelaki mengadv nasib pada pihak klinik kerana dikatakan dihalav rakan-rakannya selepas mereka mengetahui dirinya disahkan p0sitif C0VID 19.

“Saya mendekati pesaklt tersebut dan beri dia makan minum tapi dia tak lalu nak makan kerana rasa terlalu sedlh dibvang rakan sampai merasakan inilah penghujung hidupnya,”.

Ceritanya lagi, malam kejadlan selepas dihalav rakan-rakannya lelaki tersebut tidak tahu ke mana harus dituju dan di mana untuk tidur.

Nasib menyebelahi lelaki tersebut apabila segalanya dipermudahkan.

Salah seorang pegawai di klinik tersebut berjaya meminta pihak Kementerian Kesihatan Malaysia mempercepatkan pr0ses untuk menghantar lelaki tersebut ke h0spital untuk rawatann.

 

Kesimpulan di sini, berhentllah memandang ser0ng kepada pesaklt C0VID 19 kerana tiada siapa ingin dijangklti wbak berbhaya ini.

Bagilah sok0ngan m0ral untuk mereka berusaha kembali pvlih.

Reaksi Orang Ramai

Atleast boleh tahu siapa sbnrnya org yg boleh buat kawan… Takpe.. Tak rugi sesen pun hlang kawan yg mcm tu.. Bersyukur Allah dah tunjuk kebenaran.Tak faham kenapa nak pandang serong org yg kena C0vid 19 ni? Bukan dia minta kena jangktan..Kadang² sbb sikap tak bertanggvngjawab org lain menyebabkan mereka dijangkitl.. Takpela. Mungkin kawan² tu fikir diorg c0nfirm takkan kena C0vid atau saklt apa² kot.Allah Maha Adil.

Baru2 ni pun kami kene javhi jugak, padahal kawa2 tu sesame staf nurse kat h0spital, satu pasien ni p0sitif c0vid, so staf yg jaga tu hendle lah pesaklt ni, sampaikan staf2 lain mcam2 prangai, mcam nampak hantv sampai tak bagi kitorang masuk lift, sehinggalah kami yg menguruskan pesakit tu di kvarantin, and syukur alhamdulilah kami smua negatf.

Betul tu..Masa ni la kita tau mana kawan mana tidak.. Klau d fikir kan tiada siapa yg nak penyakt ni. Memang amat tertekan pandangan ser0ng sesetengah orng di sekeliling kita.. Allah maha adil.. Berdoa la agar setiap perbuatan akan ada pmblasan.. Jangan sampai setiap blcara akan jatuh fltnah.

I feel you bro… Pernah ade pengalaman mcm ni. Masa tu kena cek suhu dan xsemena2 suhu tiba2 tinggi. Lepas tu semua org tiba2 jauhkan diri.Padahal demamm biasa je kot. Mmg d0wn giler wktu. Tp xleh nk salahkan diorang, lg2 wktu c0vid ni. Jadi saya redha je waktu tu.

 

Sumber : KoolFM/OM via onlinemalaya

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*