Kilang Top Glove Diarahkan Tutup Serta Merta Kerana Kes Positif Covid-19 Cecah 1067 KES!

Sejak beberapa hari lalu, gelombang ketiga pandemik Covid-19 di beberapa negeri mencatatkan kes yang agak membimbangkan terutama di Selangor, Sabah dan Negeri Sembilan.

Semalam sahaja, Selangor mencatatkan kes tertinggi dengan 603 kes positif. Ia melibatkan kes dalam kalangan pekerja kilang TopGlove di Klang.

Namun, menerusi perkongsian terbaru oleh seorang wartawan, Mohd Redzuan Abdul memaklumkan di Twitternya sebentar tadi, sebanyak 1,067 kes positif dicatatkan hari ini dalam kalangan pekerja kilang tersebut.

 

Susulan peningkatan kes itu, pihak kerajaan bersetuju untuk menutup 28 kilang Top Glove di Klang secara berperingkat untuk menjalankan ujian saringan dan kuarantin.

Perkara itu turut dimaklumkan oleh Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dalam sidang media sebentar tadi.

Sebelum ini, asrama kilang pembuatan sarung tangan terbesar di Malaysia telah dikenakan Perintah Kawalan Pergerakkan Diperketat (PKPD) sehingga 30 November selepas beberapa orang pekerja positif Covid-19.

SUMBER: Twitter

via gulapop

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*