Ini Rupanya Punca Kematian 35 Ekor Kerbau Milik Syukor

Terkejut dengan kematian lebih 35 ekor kerbau peliharaan bapanya, pastinya Muhammad Syukor yang juga digelar sebagai ‘Mowgli Malaysia’ ini sedih melihat haiwan ternakan yang menjadi kesayangannya mati secara berperingkat.

 

Dikhabarkan wabak Hawar menjadi punca kematian lebih 35 ekor kerbau peliharaan bapa Muhammad Syukor.

Selain itu, kerbau-kerbau yang dipelihara di Kampung Banggol Katong, Serada, mati secara berperingkat sejak Rabu lalu dan 11 ekor daripadanya difahamkan mati bergelimpangan.

 

Menurut Khamis Jusoh iaitu bapa kepada Muhammad Syukor, kejadian itu disedari mereka pada Rabu selepas seekor kerbau milik keluarga mereka mati manakala, pada keesokan harinya, beberapa lagi ekor mati dan setakat hari ini difahamkan lebih 30 ekor ternakan itu mati.

Namun, Encik Khamis Jusoh masih tidak dapat memberi kepastian punca sebenar kematian haiwan ternakannya itu sama ada diracun atau terkena jangkitan.

Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri titip doa

Berita kematian haiwan peliharaan keluarga ini mendapat perhatian daripada Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri  menerusi laman Facebookmiliknya.

Kematian haiwan ternakan milik keluarga Muhammad Syukor ini turut mengakibatkan kerugian lebih RM200,000.

summer – xtra

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*