GEMPAR! Video Di Saat 2 Lelaki Punggah Roti Bikin Netizen Terkejut..

GEORGE TOWN – Tindakan dua lelaki memindahkan roti daripada sebuah lori ke dalam sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) menimbulkan rasa kurang senang orang ramai selepas video yang memaparkan tlndakan itu tular di media sosial hari ini.

Difahamkan kejadlan itu berlaku di negeri ini berdasarkan nombor pendaftaran lori tersebut dan loghat Utara yang digunakan oleh seorang wanita yang membuat rakaman.

Bagaimanapun, l0kasi sebenar dan waktu kejadian itu tidak dapat dipastikan.

Menerusi video berdurasi kira-kira 52 saat itu, wanita terbabit membuat ulasan bahawa kedua-dua mereka sedang memindahkan roti tanpa bungkusan dan sebarang pelapik.

Sementara itu, rakaman tersebut memaparkan lelaki yang berbaju putih dan biru itu memunggah roti daripada bakul di atas lori ke dalam MPV melalui but dan pintu sebelah kanan penumpang.

Roti-roti berkenaan dilihat disusun seperti kotak pada ruang but MPV berwarna putih dalam keadaan tergesa-gesa.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada kedua-dua lelaki itu adalah pekerja syarikat pembuatan roti atau pembelinya.

 

Reaksi Orang Ramai

Supplier roti pun bod0 piang!!! Apa salahnya hg packing roti tu siap2 dlm plastik dari kilang..hg stack dlm lori mcm tu pun mmg k0toq gla kot..slot la, potong abeh selera.

Dlu masa kami kecik2 suka la beli roti ni sapu kaya dgn planta kt uncle jual roti petg2, ada stu hari tu kami nmpk dia brenti kencg tepi longkang leps tu dia pgg, elok depn tu sikt ada unclebeli roti tu mkn dpn dia jgk.

Elok dinyatakan sekurang-kurangnya l0kasi berlaku kejadlan. Ini untuk penduduk setempat boleh mengambil langkah sewajarnya. Dan adalah amat mlng sekiranya peniaga roti dan pengusaha restoran yang jujur terkesan dgn video yg kurang lengkap maklumatnya.

Roti hat rejecct dah kot. Explred. Nak pi bagi buat makanan blnatang. Cubaan husnuzzon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*