Eira Aziera Bakal Disaman Oleh Suharnizan! Memang Mengejutkan Tengok Jumlah Samannya…

Seorang Pesuruhjaya Sumpah bukan sahaja mengalami kemurvngan, malah mengalami gang-guan em0si akibat menjadi sasaran org yg memperlekehkan dia di media sosial yang mengutuk bentuk fizikal (b0dy sh4miiing) oleh personaliti media sosial, bulan lalu.

Suharnizan Md. Sidek, 37, berkata, kutukkan yang didakwa dilakukan personaliti terlibat iaitu Noorazira Pissal menerusi Facebook secara langsung telah menyentuh rupa fizikalnya

“Malah wanita itu juga memaparkan beberapa gambar saya dan anak-anak tanpa kebenaran di Facebook Live yang ditonton oleh ramai pengikutnya sekali gus memberi kesan mendalam kepada kami. Walaupun perkara itu terjadi hampir sebulan, namun terdapat akaun media sosial lain yang memuat video itu semula sekali gus mencetuskan suasana tidak selesa kepada kami sekeluarga sehingga kini,” katanya.

Dalam pada itu, Suharnizan berkata, kejadian itu berlaku selepas dia tinggalkan satu komen ketika wanita berkenaan melakukan Facebook Live pada pukul 10 pagi, 18 Ogos lalu. Katanya lagi, tanpa disedari Noorazira telah membalas komen itu secara langsung di akaun Facebook milik personaliti berkenaan yang berbaur ‘body shamiiing’.

“Oleh itu, saya telah mendapatkan nasihat peguam untuk meminta untuk membuat tuntutan slvil kepada Noorazira,” katanya. Dalam pada itu, Mohd. Rasheed berkata, pihaknya telah menghantar notis tuntutan sivll kepada personaliti terlibat pada hari ini. “Jika dia gagal berbuat demikian, kita akan membawa kes ini untuk tindakan sam4n di m4hkamah,” katanya.

Jumlah SAMAN Didedahkan

Tular di media sosial tentang jumlah s4man yang bakal dikenakan kepada influ3ncer Eiira Aziera. Jumlah yang disebut adalah RM2juta. Perkara ini didedahkan dengan satu screenshot yang dikatakan rakan baik kepada Suharnizan, jumlah tersebut diletakkan sebagai hashtag.

“Doakan sahabat sya Suharnizan Md Sidek berjaya dlm tuntutan kes s4man malu dan fitn4h dari seorang founder yang sedang tular dan hangat story nye di semua media sosial. Ingat lpas ni sahabat2 jgn suka2 b0dy sh4ming sesiapa pun walau sekadar gurau2. Akta dan tindakan boleh dikenakan.#standbyjelah2jutasamanmalu #fizikalseseorgadalahhalsensitif”

Samada benar atau tidak jumlah itu tidak dapat dipastikan kerana tiada kenyataan rasmi dari pihak Suharnizan mahupun dari peguam beliau tetapi rata rata warganet bersetuju dengan jumlah tersebut untuk jadi pengajaran supaya jangan suka suka gunakan populariti untuk mengutuk. Salah sebuah laman facebook popular turut mengeluarkan kenyataan jumlah tersebut.

SUMBER : AwattSyeikhhh Network

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*