Dr Noor Hisham Dikecam Kerana Taknak Turun Padang Lawan Covid-19. Hanya Cari Publisiti Di Media Sosial Je

Tidak timbul isu takut m4ti – itu kata Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham Abdullah, selepas dia dikec4m seorang ahli parlimen kerajaan dalam persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Menjawab soalan wartawan dalam sidang media hariannya di Putrajaya, Noor Hisham malah menegaskan setiap sesuatu yang berny4wa pasti akan mengalami detik kem4tian.

Kata Noor Hisham dia sudah turun padang pada akhir Ogos lalu untuk melihat sendiri bagaimana persiapan anggota Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di Sabah menjelang pilihan raya negeri itu.

“Saya juga telah arahkan timbalan saya, Dr Chong (Chee Kheong) untuk turun sama. Tan Sri Jamilah (Mahmood, Penasihat Khas Kesihatan Perdana Menteri) juga turun sama dua minggu lepas untuk melihat tindakan kita dan pengurusan Covld-19.

“Jadi tidak timbul isu kita takut m4ti,” katanya.

Noor Hisham kemudian membacakan sebahagian daripada ayat 185 surah ali-Imran yang bermaksud: “Tiap-tiap yang bernywa akan merasai m4ti” dan potongan ayat 156 surah al-Baqarah bermaksud “(iaitu) orang-orang yang apabila mereka ditimpa suatu kesvsahan, mereka berkata: Sesungguhnya kami adalah kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali.”

“Kita sebagai Islam, kita terima (yakin) di mana-mana pvn kematlan boleh berlaku,” katanya.

Menurut Noor Hisham KKM membuat perancangan yang khusvs untuk Sabah.

Dalam sidang Dewan Rakyat hari ini Ahli Parlimen Bintulu, Tiong King Sing, mengec4m Noor Hisham kerana dianggapnya lebih banyak mencari publisiti dan seolah-olah takut matl kerana tidak turvn padang.

Untuk rekod Tiong merupakan duta khas perdana menteri ke Chlna.

Bernama pula melaporkan, seorang ahli parlimen BN, Shahidan Kassim, mendkwa kenyataan tersebut bukanlah bersifat peribadi daripada Tiong sebaliknya daripada pihak lain yang disampaikan kepada presiden Presiden Parti Demokratik Progresif Sarawak itu.

Noor Hisham berkata apa yang penting baginya ialah, niat yang betul untuk menjalankan tugas.

“Niat kita ialah nak putvskan rantaian Covld-19.

“Apa yang pasti, apa saja kita laksana adalah untuk putuskan jngkltan Covld-19 supaya kita dapat selamatkan negara,” katanya.

KREDIT: WOWBERITA Via KLViral

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*