Dato Lokman Ditahan Time Tengah Live FB, Lepastu Dia Up Status FB Minta Bantuan Lepas Sejam

Kuala Lumpur: Bekas Ahli Majlis Kerja Tertinggi Umno, Datuk Lokman Noor Adam dit4han polis malam tadi.

*SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK MENONTON VIDEO

Difahamkan, beliau dit4han ketika sedang bersiaran langsung melalui Facebook di restoran miliknya berhampiran Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini, kira-kira jam 11 malam.

Beliau menerusi siaran langsung bertajuk ‘Setiap MP bakal disogok RM3 juta peruntukan jika Bajet 2021 diluluskan? Biar Betul? itu turut memaklumkan didatangi pegawai polis sebelum menamatkannya.

Muat Naik Status Fb Mohon Bantuan

Mengesahkan lagi pen4hanan itu, beliau turut membuat hantaran di Facebook meminta bantuan peguam.

“Mohon hantar peguam ke JSJT (Jabatan Siasatan Jenayah Terkelas) Bukit Aman.

“Saya dit4han di bawah Seksyen 506 Kanun Kes-eksaan,” katanya.


HANTARAN Lokman di FB mengenai penahanan polis terhadapnya.
Sejak beberapa hari lalu, beliau sering bersiaran langsung di Facebook berkenaan isu semasa termasuk berkaitan permohonan pengisytiharan dar-urat oleh Perdana Menteri.

Sehingga kini, pihak berkuasa belum mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung pen4hanan berkenaan

Berikut detik-detik 2 minit sebelum Dato Lokman di datangi oleh anggota Polis

Berikut reaksi netizan yang ramai bersetuju supaya beliau di t4han

Jika di teliti, sudah banyak kenyataan Dato Lokman yang mencetuskan k0ntorversi termasuklah mendakwa Dr Hisham memanipulasi data Covid

Sebelum ini Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menafikan jumlah kes positif Covid-19 telah diman-ipulasi untuk kepentingan pihak lain.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, dakwaan itu jelas tidak berasas kerana kutipan data kes setiap hari menggunakan Sistem Maklumat Kesihatan Awam.

Jelas beliau, secara rutin setiap negeri akan masukkan data tersebut dan pihaknya membincangkan sebagai satu pasukan dan bukannya melibatkan dirinya seorang.

“Kita kutip data setiap hari sehingga jam 12 tengah hari menggunakan Sistem Maklumat Kesihatan Awam.

“Setiap negeri, mereka akan masukkan data tersebut dan kita bincang. Bukan hanya daripada saya tetapi satu pasukan pasukan di sebalik tabir akan melihat data dan kluster yang terlibat.

“Ini bukan mema-nipulasi. Ia adalah fakta. Kita menggunakan fakta ini dari hari pertama. Jangan data menunjukkan angka kosong dan satu digit kita terima data tersebut.

“Bila melebihi 1,000 kes kita tidak terima data tersebut,” katanya pada sidang media harian di sini hari ini.

Beliau mengulas dakwaan Presiden Laskar Siber Malaysia, Datuk Lokman Noor Adam bahawa Noor Hisham telah memanipulasi jumlah kes Covid-19 sejak kebelakangan ini bagi tujuan menghalalkan pengumuman dar-urat yang dicadangkan darur-at.

Noor Hisham menambah, KKM telah menjangkakan unjuran pihaknya menunjukkan kes-kes positif akan meningkat 1,000 kes dalam masa terdekat.

Jelas beliau, kemungkinan selepas 31 Oktober ini, negara tidak lagi mencatatkan jumlah kes positif tiga digit tetapi empat digit.

Katanya, ia melainkan nilai kadar kebolehjangkitan COVID-19 atau R naught (R0) dapat diturunkan kurang daripada satu.

“Dalam unjuran kita sepanjang tempoh empat minggu ini barulah kita dapat turunkan jumlah kes daripada empat digit kepada tiga gigit.

“Pep-erangan sedang sengit kita jalankan terutamanya di Sabah untuk pastikan kita mengawal penularan Covid-19 ketika ini,” katanya. –

 

Sumber -trending sangat

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*