Bapa Rayhan Kabir buka MULUT selepas anaknya d1usir keluar dari Malaysia dan ibunya pula jatuh [email protected]!

Pemburuan terhadap seorang individu yang sangat dikehendaki bernama Rayhan Kabir akhirnya berakhir selepas dia berjaya ditahan oleh pihak berkuasa Malaysia pada petang Jumaat lalu.

Beliau telah membuat kenyataan terhadap kerajaan Malaysia kononnya melayan tahanan pendatang asing tanpa izin seperti bin4tang.

Kebanyakan rakyat Malaysia juga mahu Rayhan diambil tndakan tegas terhadap Rayhan Kabir.

Semalam, pihak  Jabatan Imigresen teah menahan Md Rayhan Kabir kerana terlibat dalam dokumentari kontr0versi yang dihasilkan Al Jazeera, walaubaigaimanpun dia menegaskan bahawa dia tidak berboh0ng dalam wawancara itu.

Rayhan Kabir juga mendakwa pihak polis akan menangkapnya dalam masa terdekat.

” Saya tidak berboh0ng. Saya bercakap hanya mengenai d1skriminasi terhadap pendatang asing.Saya tidak melakukan jenay4h.

” Saya mahu negara dan maruah migran dan saya terjamin. Saya percaya semua pendatang asing dan BangIadesh akan bersama saya,”

” Saya tidak tahu apa nasib saya selepas ini. Jika hidup saya berakhir, ia akan menjadi pengorbanan untuk ribuan pekerja BangIadesh” katanya kepada media itu .

 

Sumber : trendingsangat

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*