Alhamdulillah, Buat Pertama Kali Dalam Era Covid-19, Selangor Kini Diisytihar Sebagai Zon Hijau!

Shah Alam : Syukur, Buat pertama kali Selangor menjadi Negeri Zon Hijau sejak berdepan dengan pandemik Covid-19, awal tahun ini.

Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari menerusi Facebook rasminya malam tadi melahirkan kesyukuran dengan perkembangan itu serta penghargaan kepada semua pihak.

“Sejak Selangor diserang Covid-19 dari awal tahun, inilah kali pertama kita menjadi Negeri Zon Hijau. Ini bermakna Selangor tiada kes dengan kebolehjangkitan yang wujud di Selangor.

“Terima kasih kepada semua petugas kesihatan yang bertungkus lumus ‘merawat’ Selangor. Daripada negeri yang paling terkesan dengan Covid-19, kini kita boleh menarik sedikit nafas lega. Jasa serta pengorbanan mereka amat saya hargai dan kagumi,” katanya.

Bagaimanapun dalam kenyataan sama, Amirudin meminta agar rakyat di negeri ini agar terus berwaspada dan mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP).

“Buat seluruh penduduk Selangor khususnya, ini bukanlah bermakna kita boleh bermudah-mudah dengan pengamalan norma baru serta ingkar mematuhi SOP.

“Cukup sekadar sedikit kecuaian, jangkitan tempatan boleh kembali semula.

“Saya menyeru seluruh warga Selangor supaya kita menjaga kebajikan masyarakat dengan terus berdisiplin mengamalkan norma baru dan jangan sesekali memandang ringan terhadap ancaman Covid-19,” katanya.

Menurut Selangor Task Force COVID-19, selepas 41 hari berturut-turut kes aktif di bawah angka lima, kini buat pertama kalinya Selangor direkodkan sebagai Negeri Zon Hijau apabila kesemua daerah serta mukim berstatus Zon Hijau.

 

Sumber – hmetro

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*