3 Kali Makan Satay Kajang Tak Bayar, Pemilik Kedai Nak VIralkan Muka Si Pelaku

Sebut sahaja Kajang, pasti ramai tahu ianya merupakan ‘syurga sate’. Kalau teringin nak makan sate, singgah sahaja di Kajang, memang ada bermacam-macam jenis sate di sana.

Bagaimanapun, baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai satu isu apabila Sate Rono Kajang ada memuat naik perkongsian di Facebook mengenai pelanggan makan ‘lari’ tanpa membuat pembayaran.

Difahamkan, kejadian berlaku pada Ahad yang lalu dan pihaknya menuntut pelanggan tersebut melunaskan pembayaran makanan.

Namun, apa yang mengejutkan, kejadian itu bukanlah pertama kali berlaku. Menurut mereka, pelanggan tersebut sudah berbuat demikian sebanyak 3 kali.

11-vert-2.jpg

Tegasnya, jika pelanggan tersebut gagal menghubungi mereka untuk membuat pembayaran, pihaknya akan memuat naik video CCTV yang menunjukkan pelanggan tersebut keluar tanpa membuat pembayaran.

Cashier Pos System

Easy Learning Module of POS System

For Cafe, Restaurant, Food Court &

other F&Bs

Dinesoft Sdn. Bhd.

Open

Menerusi satu lagi kenyataan, pihak Sate Rono Kajang memaklumkan tujuan perkongsian itu adalah untuk memberi peringatan dan kesedaran kepada si pelaku dan orang ramai agar kejadian itu tidak lagi berulang.

Screenshot-2020-12-22-at-12.55.14-PM.png

Dalam pada itu, pihak Sate Rono Kajang mendedahkan si pelaku menggunakan taktik datang ketika ramai orang dan sekaligus suka untuk mengecam semua pelanggan yang keluar masuk kedai.

Katanya lagi, pihak mereka turut menerima mesej daripada netizen yang baik hati yang mahu melunaskan bayaran tersebut, namun mereka tetap mahukan si pelaku yang membayarnya.

 

Sumber – gulapop

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*