“Jangan Begitu, Kami Cari Rezeki Halal” – Sharnaaz Bersuara Apabila Ada Yang Suruh Boikot Francais Minuman Bubblebee

Ada Yang Suruh B0ikot Francais Minuman, Sharnaaz Ahmad Bersuara – “J4ngan Begitu, Kami T4kdak Kena Mengena, Kami Cari Rezeki Halal…”

 

Baru-baru ini Survhanjaya Penceg4han Rasu4h Malaysia (SPRM) menjalankan penyias4tan berhubung sindlket M4cau Sc4m dan jvdi dalam talian yang disy4ki ‘mencuci’ ratusan juta ringgit.

 

Susulan itu beberapa individu telah dit4han termasuk seorang ahli peniagaan wanita yang did4kwa dal4ng sindlket tersebut.

 

Ahli perniagaan dikenali sebagai Datin A tersebut turut memiliki empat cawangan rangkaian perniagaan francais minuman diusahakan pelawak Shuib, Sepahtu.

Baru-baru ini Shuib serta selebriti dan usahawan telah dipanggil untuk membantu sias4tan, namun mereka telah menerima tempiasnya gara-gara Datin A.

 

Antaranya ialah gesaan untuk menutup dan memb0ikot rangkaian perniagaan minuman Bubble Bee yang diusahakan beberapa selebiriti Malaysia.

Di laman sosi4l Twitter individu menggunakan nama ‘YB Kak Mira’ menulis ciapan supaya memb0ikot francais dibeli Datin A daripada pelawak Shuib.

 

Ciapan tersebut bagaimanapun telah mendapat perhatian pelakon Sharnaaz Ahmad yang juga pemilik Bubble Bee cawangan Danau Kota, Setapak.

Menerusi ciapannya, Sharnaaz menegur ‘YB Kak Mira’ dengan menegaskan mereka tiada kaitan dengan aktiviti jen4yah dilakukan datin berkenaan.

“Jangan begitu YB, kami ni takdak (tak ada) kena mengena, kami cari rezeki halal,” tulisnya.

Terdahulu, beberapa selebriti dipanggil SPRM untuk membantu sias4tan dan memberi keterangan berhubung k3s penggubvhan w4ng h4ram.

Siasatan k3s tersebut dijalankan oleh Unit Sias4tan Penggub4han W4ng Har4m (4MLA), SPRM.

Terdahulu, K3s Shuib SPRM Beku 750 Akaun Dengan Jumlah RM 75 Juta Dengan Suami Isteri Ditah4n

MALAYSIA: Suruhanjaya Penceghn Rasvah Malaysia (SPRM) membekvkan 750 akaun dengan simpanan kira-kira RM75 juta hasil aktiviti pengubahan w4ng h4ram, termasuk membabitkan selebriti.

Agensi itu juga turut menyita 24 kenderaan mewah dan motosikal berkuasa tinggi milik beberapa daripada individu yang dit4han.

Sumber SPRM berkata, mereka juga menyita kediaman mewah milik pasangan suami isteri yang ditahan Jumaat lalu dan seorang svspek lain yang ditahn bersama-sama mereka.

“Sias4tan terperinci masih dijalankan ke atas enam svspek yang masih dit4han, selepas dua daripada mereka dibebaskan dengan jam1nan SPRM petang tadi.

“Sias4tan pada masa ini tertumpu kepada wang yang dilabvrkan, selain mengesan individu lain yang turut terbabit serta dibayar untuk mel1ndungi aktiviti berkenaan,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, SPRM juga mengesan pegawai agensi kesel4matan yang menerima bayaran bagi melindungi kegi4tan pelaburan Macav Scaam dan jvd1 atas talian yang dijalankan oleh mereka.

BH sebelum ini melaporkan, dalang utama s1nd1ket berkenaan dipercayai rakyat Chin4, tetapi menggunakan ejen di Malaysia untuk menguruskan ‘pelabvran’ termasuk mencari perniagaan berpotensi sebagai platform membersihkan wang hasil pen1pvan.

Ejen sind1ket akan mendekati selebriti tanah air dan menyatakan minat melabur dalam perniagaan atau menyvnt1k modal untuk selebriti berkenaan memulakan perniagaan.

Jumaat lalu, seorang selebriti bersama isterinya yang juga seorang artis serta seorang usahawan kosmetik dipanggil oleh SPRM membantu sias4tan berhubung pengvbahan wang har4m. – Berita Harian

Manakala di Media Sosi4l wargamaya sibvk membincangkan keterl1batan laki bini diatas dalam aktiviti mac4u sc4m. Mereka berdua ini dikatakan adalah ejen besar di Malaysia.

Dikatakan oleh warg4 maya di kehidupan laki bini ini sungguh mewah luar biasa. Baru-baru ini mereka dikatakan telah menyambut hari ulang tahun kelahiran di 3 cIub berbeza.

Namun begitu sabar tuan-tuan dan puan-puan biarkan pihak berwajib menjalankan s1asatan. Kita tunggu keputusan penuh s1asatan. Semoga mereka yang jaahat dapat dibuktikan bersalaah dan diberi hvkvman yang setimpal.

Sebelum ini 5 Ditahn

Akhbar sebelum ini melaporkan bahawa “Lima yang ditahn membabitkan seorang bergelar Datuk dan seorang Datuk Seri,” katanya.

Harian Metro hari ini melaporkan t4ktik perd4ya dan guna populariti artis untuk menjalankan kegiatan ‘mencuci’ duit haar4m melalui pelbagai usaha sama dan perniagaan sah.

Itu antara kegiatan segelintir individu yang disyaki terbabit dengan kegiatan haraam termasuk perjvdian sebelum memer4ngkap segelintir artis tempatan dengan menawarkan bantuan modal untuk memulakan perniagaan.

Kaedah itu dianggap mampu mengaburi mata pihak berkuasa selain membolehkan keuntungan diperoleh hasil kerjasama pelbagai bentuk pelaburan yang disertai bersama.

Bagaimanapun, kegiatan mereka itu dikesan Bahagian Pencegahan pengvbahn Wang haraam (AML) Suruhanjaya Penceg4han Rasvah Malaysia (SPRM) hasil risikan dan s1asatn dijalankan sebelum lima individu termasuk seorang lelaki bergelar Datuk ditahn, semalam.

Syarikat rakaman dan pengurusan Indigital Music memaklumkan artis mereka, Siti Sarah Raissuddin hanya menemani suaminya, Shuib Sepahtu ketika pelawak itu hadir ke ibu pejabat Suruhanjaya Penceg4han Rasu-ah Malaysia (SPRM), Putrajaya, awal pagi hari ini.

Kenyataan itu dikeluarkan Indigital Music selepas terseb4r berita mengatakan pasangan selebriti itu dipanggil untuk membantu si1asatan berhubung pengvbahn wang har4m.

“Untuk makluman hanya keterangan Shuib saja yang diambil SPRM manakala Sarah hanya menemani suaminya saja.

“Buat masa ini pihak kami tidak dapat mengeluarkan apa-apa kenyataan rasmi berkenaan perkara itu untuk tidak mengg4nggu si1asatan SPRM bagi menghormati sistem perundangan negara kita,” katanya.

Pihak Indigital Music juga memaklumkan bahawa kerjasama sepenuhnya diberikan kepada pihak SPRM untuk membantu si1asatan.

Sementara itu, usaha Harian Metro untuk mendapatkan kenyataan daripada Sarah dan Shuib tidak berjaya apabila talian telefon mereka dimatikan.

MyMetro melaporkan pasangan selebriti itu dipanggil SPRM bagi membantu si1asatan dipercayai berkaitan kes pengvbahn wang har4m.

Difahamkan, pasangan berkenaan masing-masing berusia 36 tahun hadir ke Ibu Pejabat SPRM di Putrajaya sejak 4 pagi hari ini.

Difahamkan, terdapat beberapa individu termasuk seorang usahawan terkenal turut dipanggil memberi keterangan

keterangan

Dalam pada itu ramai netizan dan rakan artis menyokong dan mendoakan kedua-dua pasangan itu

 

Sumber – https://www.dedah.co/2020/10/06/ada-yang-suruh-b0ik0t-francais-minuman-sharnaaz-ahmad-bersuara-jngan-begitu-kami-tkdak-kena-mengena-kami-cari-rezeki-halal/?fbclid=IwAR2ntP3C9l26SEffNwCUyPsriJX60VLRWEL-kgPE9VwHOnO-lqt8qqYxR9Y

 

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram dan juga Twitter Jirancakap untuk info dan peluang untuk jana pendapatan kita bersama

PERHATIAN: Pihak Jirancakap tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda telah berfikir dengan warasnya sebelum ingin menulis apa-apa diruangan komen anda disini. Pihak Jirancakap juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis di sini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*